Noticias
$parent->name

Monapart Girona patrocina l’Archikidz Girona 2019

El proper diumenge 22 de setembre, al Claustre de la Mercè de Girona, té lloc l’edició 2019 de l’Archikidz Girona, cita ineludible pels nens (i els pares) que gaudeixen amb l’arquitectura i les seves expressions. A Monapart Girona ens encanta aquesta combinació (ja som un clàssic al Minipop de Tarragona i no hi vam faltar a la Festa d'Arquitectes 2019 del COAC) i enguany som patrocinadors de l’esdeveniment. Més de 100 nens d’entre 7 i 12 anys i més de 30 voluntaris van fer de l’edició del 2018 tot un èxit, i aquest any s’espera que sigui encara més gran!

L’Archikidz Girona consta d’un taller, de 10:00 a 13:30, on els nens i nenes amb l’ajuda de voluntaris podran fer volar la seva imaginació per crear el seu propi espai ideal proposat a través d’una maqueta. Aquest cop el tema plantejat a reflexionar és l’espai públic: què entenen els nens/es per espai públic? Ells l’utilitzen conscientment? Reconeixen i els hi agraden els espais públics que tenen aprop? Com els millorarien? Amb arbres... gespa...  camps de futbol?

Un cop acabat el taller, tots els voluntaris estan convidats a un piscolabis amb música en directe i entregarem, a l’acte, l’Eames Elephant de Vitra que haurem sortejat entre tots aquells que s'hagin inscrit a través del formulari de partipació.

Archikidz Girona és una associació sense ànim de lucre fundada el 2018 per tres joves arquitectes, la Mireia Reixach, l'Ariadna Serrano i la Maria Bosch (pots seguir-les a Instagram @archikidzgirona). Té com a objectiu promoure l’arquitectura i la creativitat entre els nens i nenes i les seves famílies. L'associació organitza i col·labora en activitats lúdiques per als més petits amb la idea de despertar i estimular el seu pensament, de ser observadors i d'analitzar i qüestionar la realitat arquitectònica que ens envolta. Archikidz Girona és el taller estrella de la plataforma Archikidz, que també té l'objectiu de fomentar la cooperació entre voluntaris del món de l’arquitectura, l’art, el disseny i la cultura, afavorint la cohesió social i el desenvolupament personal creatiu dels infants. Els beneficiaris de les activitats són els nens i nenes, però també ho són tots els voluntaris que les fan possible i que tenen contacte directe amb els infants; una veritable font d’inspiració.

Archikidz va néixer a Amsterdam (Holanda) al 1997, sota el nom “Bouwen in de Beurs” (Construint a la Borsa). Més endavant va passar a anomenar-se Archikidz. Pel seu gran èxit, actualment la plataforma s'ha consolidat a altres ciutats d'arreu: Barcelona (2007), Buenos Aires (2010), Rotterdam (2012), Sydney (2012), Bergen (2013), Lisboa (2014) i Santiago de Xile (2015).

ACTUALITZACIÓ: L'edició 2019 ha estat tot un èxit! Us deixem algunes de les imatges de l'acte: