Vull vendre / llogar

Responem en 24/48h. SEMPRE.

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Llar
$parent->name

Projecte de reforma d'un habitatge a Sants a càrrec de Räs Studio arquitectura

En aquest Monaparteando, et mostrem un increïble projecte de reforma d'un habitatge al barri de Sants de Barcelona a càrrec de RÄS Studio, un jove estudi d'arquitectura que ha fet màgia, transformant un espai inhabitable en un pis preciós.

En Joan i la Claudia es van conèixer a la universitat, i després de coincidir en diversos despatxos d'arquitectura, van decidir tirar-se a la piscina -amb cert vertígen- i crear el seu propi estudi, Räs Studio. Més tard s'hi va unir en Marc, el vèrtex perfecte per complementar l'escaire.

Som joves, guapos, sensibles i econòmics. Així es defineix Räs Studio. I els donem la raó.   


L'estudi va néixer amb la voluntat de gestionar i controlar projectes propis. En un sector atacat de mort per la crisi, muntar un despatx d'arquitectura era una idea desgavellada, però bona. I el temps els ha donat la raó. Avui en dia, gràcies a la feina ben feta i al boca-orella, ja compten amb una xarxa consolidada de clients prescriptors. Gràcies a un d'ells, els va arribar aquest projecte de reforma al barri de Sants.

Piso antes de la reforma realizada por RÄS StudioPiso después de la reforma realizada por RÄS Studio

"L'edifici era un autèntic despropòsit arquitectònic perquè estava en unes condicions lamentables i invivibles" explica la Clàudia. El projecte de reforma era tot un repte. "Arribar a una finca amb tots els deures per fer, va significar un gran desafiament ... vam voler demostrar al nostre client que qualsevol cosa pot esdevenir un espai habitable amb un valor arquitectònic important" recalca.

La finca constava de dos habitatges entre mitgeres orientades a dues façanes, i la seva distribució totalment fragmentada, feia que els pisos fossin lúgubres i moltprecaris.

Piso antes de la reforma realizada por RÄS Studio

Partint de zero, van anar identificant i conservant els elements estructurals de valor, com ara la paret de fàbrica vista. Van compactar les zones humides al centre del pis, i van enderrocar envans per esponjar els espais i ampliar-los. També es van alliberar les dues grans bosses de llum provinents de les dues façanes per omplir els espais de llum. Un gran encert perquè l'habitatge, al que han batejat com Olga, desborda il·luminació natural.

Piso después de la reforma realizada por RÄS StudioPiso después de la reforma realizada por RÄS Studio

També van sanejar façanes, terres i estructura, i tot això amb un pressupost molt i molt ajustat. "Un altre dels reptes més grans d'aquest projecte va ser aconseguir optimitzar un pressupost limitat, en accions que ens permetessin aconseguir un producte de qualitat. I ho hem aconseguit gràcies a un control molt exhaustiu de totes les actuacions" comenta en Joan.

Piso antes de la reforma realizada por RÄS StudioPiso después de la reforma realizada por RÄS Studio

Un dels punts forts de Räs Studio és l'especial atenció i cura dels elements estructurals dels habitatges en què treballen. "Ens ajuda a detectar totes les oportunitats que hi ha als espais i a focalitzar la inversió de l'esforç en accions molt més concretes" apunta en Marc. A més, diuen no estar lligats a cap estil concret, ja que prefereixen adaptar-se als espais. "Defugim d'idees encotillades per prendre decisions estilístiques en relació a les variables que presenta cada context".

Piso antes de la reforma realizada por RÄS StudioPiso después de la reforma realizada por RÄS Studio

Afrontar cada projecte com un full en blanc amb milers de possibilitats és la premissa que van seguir al conceptualitzar aquest habitatge. El resultat parla per sí sol: Un habitatge de disseny exquisit amb una base arquitectònica sòlida, i una distribució "ambidextre" que ofereix un munt d'usos diferents dels espais.

RÄS Studio