L'hort de tardor

LA POSTIMMOBILIÀRIA

L'HORT DE TARDOR

Per INLAND
Dilluns
Octubre 31
2011

La tardor és temps de canvis en els éssers vius i com a tals les plantes els fan més visibles. És l'estació on els colors ataronjats omplen els carrers de la nostra ciutat, i la vegetació i les fulles canvien el color i es preparen per caure... Amb les fulles ja a terra, els parcs i voreres de la nostra ciutat es transformen en catifes de colors. També ho és el símbol de Halloween, aquesta festa d’origen anglosaxó que hem importat els últims anys. Curiós que sigui una carabassa, oi? Doncs té una bona explicació, ja que és la època de la seva collita! Originàriament es buidaven, es col·locava llum al seu interior i es situaven a l’exterior per tal d’il·luminar als difunts el camí de retorn al món dels vius. Les carabasses les podem plantar a la nostra terrassa o balcó, procurant que tinguin algun element proper on es puguin enfilar, qualsevol reixa o barana pot servir. La tradició diu que s’han de plantar el dijous sant, és a dir, al començament de la primavera.

Ara també és l’època d’agafar les últimes figues, i les magranes esclaten de suc amb les primeres pluges de tardor, ja estan a punt per la collita! Les llimones comencen a engroguir i les olives prenen un magnífic color púrpura, quasi llestes per recollir. Abans de l’hivern, durant els mesos d’octubre i novembre, també és el moment de tallar l’alfàbrega i secar-la per fer-la servir a hivern. I atenció, tot ho podem tenir al nostre petit jardí o terrassa!

Què podem plantar en aquesta època si volem tenir un hivern ple de sabors i colors? Doncs espinacs d’hivern, coliflors, cols de Brussel·les, bledes, alls, cibulet... Tot això es pot plantar perfectament en jardineres, fent la combinació de textures que més ens agradi. Per cert, si no t’agraden els alls o el cibulet, no pateixis, perquè també pots plantar-ne per gaudir, durant tota la primavera i l’estiu, de les seves fantàstiques flors blanques, roses i liles! També podem sembrar llavors: enciam, remolatxa, faves, canonges, ruca o pastanaga, i les podrem recollir al final de l’hivern.

El més important perquè tinguem èxit amb totes aquestes espècies d’hort és que el sòl estigui sempre humit i que tinguin bona exposició al sol. La terra ha de ser rica, i cal renovar-la cada any.

Aviat continuarem parlant de l’hort. Mentrestant... Mans a l’obra!

Inland5 paisatgistesPer a poder fer un comentari has d’estar registrat..

Si ets monaparter entra en el teu compte, sinó clica aquí.

1 Comentari
bethsala | 04/11/2011

Les figues són una de les meves perdicions, així que al llegir no m’he pogut resistir i compartir aquest link on es fa referència a una recepta amb aquest producte... lo más. I una de magranes... 

Mesa Bonita_ca

XARXESConectando a Redes Monapart...